Smaki-Maki
Швидше і зручніше
в додатку
Завантажити
Доставимо до 29 хв
або отримай рол/піцу в подарунок
-158 грн
Кілограм
970г
Кілограм
Філадельфія Мікс, Теплий сирний, Сирний з лососем, Рол з печеним лососем (не належить до категорії теплих)

Топ 7 світових рекордів про суші, яких ви не знали

Найдовший рол в світі

У 2016 році кухарі з Японії встановили, мабуть, найбільш неординарний рекорд у світі. Так, на фестивалі Томана Отавара вони приготували найдовший рол у світі, який містив в собі такі інгредієнти, як дайкон, кунжут і рис. Загальна довжина ролу склала 2845 метрів.

Найбільша суші-мозаїка

У тому ж 2016 року в Норвегії був встановлений ще один суші-рекорд. Так, кухар Леонардо Фігероа Агілар разом зі своїми помічниками зміг створити найбільшу у світі суші-мозаїку. За загальними підрахунками, площа мозаїки займала майже 56,5 квадратних метрів. Ця мозаїка стосувалась футбольної тематики та сторіччя клубу Bodø Glimt. Вона містила у собі неймовірну кількість інгредієнтів: майже тонну лосося, 400 кілограмів відварного рису, 200 літрів соусу, 500 кілограмів свіжих огірків і майже 10 кілограмів зеленої цибулі!

Найдорожчі суші

А ось найдорожчі суші, які коли-небудь зустрічалися в ресторанах, приготував кухар з Філіппін. Вартість порції, яку зробив шеф-кухар, перевищувала 4300 доларів. А все тому, що в її склад входили унікальні інгредієнти: фуа-гра, дикий шафран, алмази (загорнуті в 24 каратне золото), норвезька сьомга, бальзамічний уксус з витримкою в 12 років, рожева ікра лосося, морський огірок, манго і навіть вода 70-річної витримки. Однак таку вартість роли придбали не тільки завдяки основним інгредієнтам, але й декору в тому числі. Так, порція була прикрашена за допомогою 12 найкрасивіших перлин, чотирма великими діамантами та їстівним золотом.

Найбільший онігірі

Онігірі – це рисова кулька, яка досить популярна в японській кухні. А тому не дивно, що на фестивалі Nakanoshima Noukyou в Японії замахнулися на такий чудернацький рекорд, як найбільша рисова кулька в світі. І кухарям це вдалося: в Книзі рекордів Гіннеса записано, що найбільшим онігірі стала кулька, приготована цими японцями, яка важила 600 кілограмів.

Найдорожчі палички для суші

І, звичайно ж, не обійшлося без найдорожчих інструментів для поїдання суші. Так, модний дім Louis Vuitton запропонував своїм фанатам унікальну пару паличок для суші в оригінальному кофрі з їх брендованою символікою. Створені вони з палісандра, який вважається найстійкішим і найміцнішим деревом у світі, а ось футляр покритий справжнім золотом. Вартість таких паличок – 450 доларів.

Найменші суші в світі

Ще одним досить кумедним рекордом стало приготування найменших суші та ролів у світі. Так, цього разу відзначився один з кухарів в Японії, який вирішив створити вже зовсім молекулярну версію цієї страви. Ці суші складалися з крихітної рисинки, неймовірно тонкого шматочка червоної риби й крихітної смужки норі. Після зважування на найточніших терезах було встановлено, що вага цих суші не перевищувала одного грама.

Найбільша кількість з’їдених нігірі

Відомий в США чоловік на ім’я Тім Янус є частим гостем різних фестивалів і конкурсів з поїдання. Так, одного разу він встановив рекорд з поїдання найбільшої кількості рамену за 8 хвилин, вживши при цьому близько 5 кілограмів цієї страви. А у 2008 році він встановив новий рекорд, з’ївши 141 штучку нігірі й тим самим знову відзначившись в Книзі рекордів.

Читайте також
17
April
Найближчі родичі піци

Піца у Львові – страва, яку обирають на перекус, сніданок, вечерю та навіть обід. Але чи знали ви, що не лише класичні трикутнички існують у світі? А у цій статі ми розповімо, які види страв схожі на піцу та де їх скуштувати. Піца з усіх регіонів світу Говорячи про аналоги піци, які можуть бути схожими […]

17
April
Які бувають види піци?

Піца у Львові – страва номер один, коли мова заходить про необхідність поласувати чимось смачненьким та незвичним. А у цій статі ми поговоримо про те, які види італійських трикутничків існують й чим вони відрізняються одне від одного. Основні види піци Піца – це справжній феномен, який привертає увагу споживачів зі всього світу своєю простотою, особливостями […]

21
January
З чим приготувати смачні суші до столу

Коли хочеться смачненького – варто звернути увагу на суші у асортименті https://smaki-maki.com/, які допомагають харчуватись правильно й корисно. А якщо хочеться самостійних експериментів – можна спробувати приготувати кілька варіантів вдома, використовуючи унікальні начинки. Що знадобиться для смачних ролів Перш за все варто зрозуміти, з чого саме можна приготувати суші. Насамперед серед основних компонентів, без яких […]

Ми використовуємо файли cookie, щоб ваше користування сайтом було зручнішим. Натисніть "OK", щоб продовжити переглядати сайт Smaki-Maki .