Smaki-Maki
Швидше і зручніше
в додатку
Завантажити
Доставимо до 29 хв
або отримай рол/піцу в подарунок
-158 грн
Кілограм
970г
Кілограм
Філадельфія Мікс, Теплий сирний, Сирний з лососем, Рол з печеним лососем (не належить до категорії теплих)

Як користуватися паличками для суші

Японські столові прибори – це унікальні за своєю суттю предмети з багатою історією та культурною спадщиною. А щоб навчитися правильно користуватися паличками – прочитайте статтю і замовте суші у Львові для тренування.

Палички для суші: коротка історія

Історики вважають, що перші палички для їжі були винайдені в Китаї приблизно три тисячі років тому. Про це навіть існує красива легенда. Так, китайці вважають, що винахідником цього інструменту був екстравагантний імператор Юй. Коли йому знадобилося дістати шматочок м’яса з киплячого котла – він обламав гілки дерева, що росло поблизу, взяв їх руками і, затиснувши між ними шматочок м’яса, із задоволенням його з’їв.

В сучасності палички звуться куайцзи. Їх спеціальним чином обточують, зберігаючи невелике квадратне містечко на кінчиках, створене для того, щоб вони не скочувалися по столу.

А ось в Японії вони з’явилися приблизно на тисячу років пізніше, ніж у Китаї. Перші палички виготовлялися з бамбука, який розпилювали на половинки і скріпляли разом. Цікаво, що спочатку цим інструментом в Японії користувалися тільки багатії, і він був недоступний простим людям. Популяризація хасі почалася тільки 500 років тому, і з того часу їх створюють з досить недешевих порід дерева і слонової кістки.

Як користуватися паличками: трохи про східний етикет

Перш ніж відправлятися куштувати суші та роли, необхідно правильно розташовувати палички в руці й навчитись тримати їх.

Для цього необхідно:

  • Зігнути руку і витягнути її вперед, злегка підібгавши безіменний і мізинець, залишаючи інші пальці витягнутими;
  • Першу паличку варто укласти між великим і вказівним пальцем так, щоб її гострий кінчик був влаштований на безіменному;
  • Друга, робоча паличка укладається на вказівний палець і притискається великим в жесті, схожому за збір дрібки солі або цукру;
  • Кисть необхідно розслабити і злегка зігнути в зап’ясті, а перед тим, як взяти шматочок ролу – необхідно посувати паличками, переконавшись, що вони міцно лежать в пальцях.

Крім правильного тримання хасі, необхідно також запам’ятати кілька основних нюансів. Так, кінчики паличок повинні знаходитися на одному рівні один з одним, в іншому ж випадку, якщо одна трохи виступає, то шматочок суші може впасти на стіл. Японці, щоб вирівняти палички, легко постукують ними об край столу.

Перед використанням паличок, розпакованих з одноразового пакета, варто потерти їх в долонях, як ніби ви намагаєтеся роздобути вогонь. Це дозволить обтерти грубі і шорсткі волокна.

А для того, щоб користуватися паличками як справжній східний гурман, варто запам’ятати кілька правил:

  1. Використовуйте хасі тільки для того, щоб брати їжу з тарілки;
  2. Якщо кінчики паличок доторкнулися шматочка їжі – вам необхідно його з’їсти;
  3. Не варто трясти паличками з затиснутим в них шматочком їжі, особливо, якщо він гарячий;
  4. Ніколи не встромляйте гострі кінчики хасі у їжу неначе виделку;
  5. Не стукайте ними об стіл або миску, намагаючись зняти шматочки їжі або соусу.

Цікавий факт: щоб швидше освоїти науку використання паличок, можна спробувати замінити їх в домашніх умовах невеликими, тонкими олівцями, пробуючи захопити ними предмети.

 

Читайте також
17
April
Найближчі родичі піци

Піца у Львові – страва, яку обирають на перекус, сніданок, вечерю та навіть обід. Але чи знали ви, що не лише класичні трикутнички існують у світі? А у цій статі ми розповімо, які види страв схожі на піцу та де їх скуштувати. Піца з усіх регіонів світу Говорячи про аналоги піци, які можуть бути схожими […]

17
April
Які бувають види піци?

Піца у Львові – страва номер один, коли мова заходить про необхідність поласувати чимось смачненьким та незвичним. А у цій статі ми поговоримо про те, які види італійських трикутничків існують й чим вони відрізняються одне від одного. Основні види піци Піца – це справжній феномен, який привертає увагу споживачів зі всього світу своєю простотою, особливостями […]

21
January
З чим приготувати смачні суші до столу

Коли хочеться смачненького – варто звернути увагу на суші у асортименті https://smaki-maki.com/, які допомагають харчуватись правильно й корисно. А якщо хочеться самостійних експериментів – можна спробувати приготувати кілька варіантів вдома, використовуючи унікальні начинки. Що знадобиться для смачних ролів Перш за все варто зрозуміти, з чого саме можна приготувати суші. Насамперед серед основних компонентів, без яких […]

Ми використовуємо файли cookie, щоб ваше користування сайтом було зручнішим. Натисніть "OK", щоб продовжити переглядати сайт Smaki-Maki .