Smaki-Maki
Швидше і зручніше
в додатку
Завантажити
Доставимо до 29 хв
або отримай рол/піцу в подарунок
-193 грн
Кілограм
970г
Кілограм
Філадельфія Мікс, Теплий сирний, Сирний з лососем, Рол з печеним лососем (не належить до категорії теплих)

Чим відрізняються роли в Японії та Україні

Замовляючи роли у Львові, ми рідко замислюємося про те, а як вони насправді виглядають на своїй батьківщині, в Японії? Сьогодні ми розповімо, яка різниця між нашими, українськими ролами, та їх японськими варіантами.

Основні відмінності між ролами в Україні та в Японії

 

Перш за все варто відзначити, що доступні в Україні роли є американським або ж європейським варіантом цієї страви. В Японії з цим все набагато простіше: в ролах присутній мінімум інгредієнтів, а саме – рис, норі, ікра, риба та огірок. Тому японські роли називають мінімалістичними, а ще часто водорості норі покривають їх зверху, а не навпаки.

Також, оскільки Японія має доступ до водних акваторій, то приготування суші та ролів відбувається буквально зі свіжих інгредієнтів, що були виловлені місцевими робітниками і привезеними на ринки. У нашому ж випадку інгредієнти закуповуються за кордоном, наприклад, в Норвегії, в свіжозамороженому вигляді.

Відмінності стосуються і основного інгредієнта – рису. В Азії віддають перевагу дрібним сортам, які після варіння стають розсипчастими. В Україні ж використовують більший рис, що щільно прилягає після варіння.

Цікаво, що риба, яка використовується в ролах, в Азії ріжеться трохи крупніше, ніж у нас. А ще варто відзначити, що в Азії не прийнято вживати будь-які молочні продукти, а тому звичні для нас види ролів з вершковим та іншими видами сиру не готуються.

Оскільки для приготування ролів в Азії використовують мінімум інгредієнтів, вони виходять досить прісними й одноманітними на смак. Тому їх подають з різноманітними соусами – від соєвого, до унагі та інших.

Традиційно роли повинні містити велику кількість морепродуктів, яких повинно бути більше, ніж рису. Також в Японії рис повинен бути злегка теплим, кімнатної температури, в той час як у нас його подають холодним.

Крім того, в Японії суші і роли готуються виключно з рибою і морепродуктами, в той час як у нас можна зустріти варіанти з курячим філе, шинкою, беконом та інші.

Специфіка прийому їжі у нас та в Азії

Відмінності полягають не тільки в ролах, але і в сервіровці самого столу, а також безпосередньому прийомі їжі.

Так, в Японії:

  • Повністю відсутні навчальні палички, що широко поширені у нас, використовуються індивідуальні прилади;
  • Використовується соєвий соус для того, щоб трохи намочити рибу, а не сам рис;
  • Васабі вживається після кожного шматочка, у великій кількості, а не в якості закуски;
  • Замовляють невелику, обмежену кількість ролів, використовуючи їх для того, щоб насолодитися смаком, а не наїстися й усунути почуття голоду;
  • Роли можуть бути приготовані виключно кухарями-чоловіками, які навчаються цьому більше п’ятнадцяти років.

А ще ця страва в Азії часто досить дорога. Так, ціна одного ролу, що включає свіжовиловлену рибу, може досягати п’ятдесяти доларів і більше в традиційному ресторані. Крім того, суші для Японії – швидше святкова страва, ніж повсякденна, а тому повсюдно й щодня її не вживають.

Читайте також
21
January
З чим приготувати смачні суші до столу

Коли хочеться смачненького – варто звернути увагу на суші у асортименті https://smaki-maki.com/, які допомагають харчуватись правильно й корисно. А якщо хочеться самостійних експериментів – можна спробувати приготувати кілька варіантів вдома, використовуючи унікальні начинки. Що знадобиться для смачних ролів Перш за все варто зрозуміти, з чого саме можна приготувати суші. Насамперед серед основних компонентів, без яких […]

29
December
Ікра в японській кухні

Замовити роли у Львові можна безпосередньо з незвичайною прикрасою у вигляді ікри. Однак це не просто красивий декор, але ще й один з ключових продуктів японської кухні, що використовується не тільки для суші, а й інших рецептів. Види ікри для суші Японська кухня містить в собі величезну кількість інгредієнтів, де ікра не стала винятком, оскільки […]

29
December
Скільки можна зберігати суші в холодильнику

Замовити суші у Львові – улюблена практика багатьох гурманів та поціновувачів корисної кухні. Однак, як правильно зберігати цей продукт, якщо залишилося небагато в коробочці й немає сил це доїсти? Як зберігати суші правильно: кілька секретів Найчастіше, замовляючи суші, деяка частина смачного продукту завжди залишається, і виникає питання, як правильно зберегти його до наступного вживання. Термін […]

Ми використовуємо файли cookie, щоб ваше користування сайтом було зручнішим. Натисніть "OK", щоб продовжити переглядати сайт Smaki-Maki .