Smaki-Maki
Швидше і зручніше
в додатку
Завантажити
Доставимо до 29 хв
або отримай рол/піцу в подарунок
-158 грн
Кілограм
970г
Кілограм
Філадельфія Мікс, Теплий сирний, Сирний з лососем, Рол з печеним лососем (не належить до категорії теплих)

Фантастичні гункани і як їх їдять

В Японії існує безліч видів суші та ролів – нігірі, макі, темакі й так далі. Проте найпопулярнішими з них є гункани. Збираючись замовити суші у Львові, а також невеликий «кораблик», обов’язково прочитайте цю статтю, яка розкриє всі таємниці цього виду суші.

Що таке гункани і якими вони бувають

Гункан – це один з традиційних японських видів суші, який в перекладі означає «лінкор», тобто корабель. І не дивно, адже подібну назва йому дали через вельми характерний зовнішній вигляд: якщо придивитися, то злегка витягнута, овальна форма дійсно нагадує кораблик.

За своєю специфікою, гункани є більш вигадливою стравою, ніж прості суші. Головна їхня особливість полягає в тому, що під час приготування не використовується традиційний бамбуковий килимок. Вони ліпляться вручну, а після акуратно загортаються в листочок норі.

Саме в листку водоростей, що «обіймають» рис і начинку, і полягає основна відмінність суші від гунканів. Нижнім шаром цієї страви буде традиційно відварений рис, а от зверху може міститися абсолютно будь-яка начинка. Серед найпопулярніших – філе лосося, вугор, креветки, краби, восьминіг, гребінці, ікра тобіко, овочі та багато іншого.

Примітно також, що в Японії роблять відразу кілька видів таких суші. Так, найпопулярніший – класичний, який містить в собі рис і різні морепродукти. Осторонь не залишилися і теплі варіанти, для яких начинка спеціально підігрівається і обсмажується, а норі покривають кляром темпура.

Ще одним популярним варіантом є спайсі-суші. Для його приготування можуть використовувати всі ті види начинок, що і в інших гунканах, проте все це щедро присмачується за допомогою порошку з васабі або ж спайсі соусу.

Оскільки такий вид суші в Японії традиційно є скоріше не стравою, а закускою, то подають їх в маленьких кількостях. Найчастіше в ресторанах Азії можна зустріти гункан, що містить в собі рис, ікру або дрібно покришену червону рибу без соусів і добавок.

Вітаються в Азії також і вегетаріанські варіанти цієї страви, наприклад, прісний шматочок рису, що поєднуються з салатом чука.

Примітно також, що в Японії гункани готуються традиційно з начинки, яка залишається після приготування нігірі й стандартних ролів, а тому часто їх подають разом, на одній тарілці. Також замість водоростей норі можуть бути використані скибочки огірка, шматочки риби або ж авокадо.

Як їсти гункан суші правильно

Оскільки такий вид суші разюче відрізняється від звичного, варто запам’ятати кілька важливих моментів, перш ніж з’їсти його:

  • Ні в якому разі не можна вмочати шматочок гункану безпосередньо в соєвий соус, оскільки він втратить свій смак;
  • Не рекомендується довго тримати суші за допомогою паличок, оскільки можна пошкодити водорості й він розсиплеться;
  • Потрібно вмочити трохи імбиру в соус, а після піднести його до начинки, даючи соусу стекти на неї, після чого можна буде спробувати сам гункан.

І, звичайно ж, не варто вживати імбир, який був використаний для нанесення соусу на гункан-суші, безпосередньо разом з ним. Краще з’їсти його між суші та ролами, розбавляючи смак.

Читайте також
17
April
Найближчі родичі піци

Піца у Львові – страва, яку обирають на перекус, сніданок, вечерю та навіть обід. Але чи знали ви, що не лише класичні трикутнички існують у світі? А у цій статі ми розповімо, які види страв схожі на піцу та де їх скуштувати. Піца з усіх регіонів світу Говорячи про аналоги піци, які можуть бути схожими […]

17
April
Які бувають види піци?

Піца у Львові – страва номер один, коли мова заходить про необхідність поласувати чимось смачненьким та незвичним. А у цій статі ми поговоримо про те, які види італійських трикутничків існують й чим вони відрізняються одне від одного. Основні види піци Піца – це справжній феномен, який привертає увагу споживачів зі всього світу своєю простотою, особливостями […]

21
January
З чим приготувати смачні суші до столу

Коли хочеться смачненького – варто звернути увагу на суші у асортименті https://smaki-maki.com/, які допомагають харчуватись правильно й корисно. А якщо хочеться самостійних експериментів – можна спробувати приготувати кілька варіантів вдома, використовуючи унікальні начинки. Що знадобиться для смачних ролів Перш за все варто зрозуміти, з чого саме можна приготувати суші. Насамперед серед основних компонентів, без яких […]

Ми використовуємо файли cookie, щоб ваше користування сайтом було зручнішим. Натисніть "OK", щоб продовжити переглядати сайт Smaki-Maki .